De hele keten moet werken

Mobility solutions keten
Hoe laat vertrekt de bus? Waar rijdt hij nu en kan ik hem nog halen? Reizigers willen deze informatie snel kunnen zien, of dat nu via een app van de vervoerder is, of een openbare app. Reizigers en weggebruikers moeten er op kunnen vertrouwen dat zij goed geïnformeerd worden vóór en tijdens hun reis, en dat de systemen hen efficiënt begeleiden. Het succes van verkeer- en vervoersystemen staat of valt met kwaliteit en stabiliteit. Dat is waar wij komen kijken.

Want het is heel normaal dat je tot op de minuut weet waar een tram of bus zich bevindt, of hoe lang de vertraging op de A4 bij Roelofarendsveen of de A7 voor de Afsluitdijk is. Er komt steeds meer data die dit mogelijk maakt. Maar al deze data komt wel vanuit verschillende stromen. Je kunt niet meer alleen vertrouwen op de data die je zelf genereert. Je hebt de data van ‘anderen’ ook nodig.

Wegbeheerders en verkeersmanagers moeten er blindelings vanuit kunnen gaan dat zij de juiste informatie krijgen om de nodige maatregelen te kunnen treffen. Kwaliteit De hoeveelheid systemen, techniek en verbindingen die hier een rol bij spelen is groot, en ook het aantal betrokken partijen en leveranciers wordt steeds groter. Het goed integreren van deze data stromen is dus van levensbelang. Want de kwaliteit van de data moet goed zijn. Dus moet het beheer van de keten, waarin alle datastromen bij elkaar komen, optimaal zijn. Inzicht is een van de belangrijkste zaken: als er een probleem is, waar zit dat dan? En wat kan er aan gedaan worden? Inzicht is niet alleen van belang voor de actuele informatie. Inzicht in de data is ook belangrijk bij het maken van strategische keuzes; inzet van materieel, rendabiliteit van lijnen, doorstromingsplannen.

Ketenbeheer

Wij zijn al jaren actief in het ketenbeheer van deze informatiestromen, als partner van meerdere vervoersbedrijven. Onze jarenlange ervaring maakt ons een gesprekspartner in het kwalitatief beheersen van datastromen. Met de Mobility Solutions van Flowerbed wordt de kwaliteit van diverse datastromen gecorreleerd en gevalideerd, zodat er zicht komt op de hele leveringsketen van deze data. Wij zijn het aanspreekpunt voor alle onderdelen binnen de keten en kunnen snel en adequaat reageren op eventuele problemen. Maar we zijn er ook om mee te denken over hoe je optimaal gebruik kunt maken van de data die je hebt en hoe je maximaal inzicht krijgt. In een volgend blog zullen we dieper ingaan op die specifieke oplossingen.

Reis- en verkeersinformatie bestaat dankzij diverse datastromen en -systemen. Die moeten goed op elkaar afgestemd zijn om de kwaliteit van de data te bewaren. Daarbij is het beheer van de hele keten een groot onderdeel. Flowerbed is de partner die vervoersbedrijven daarbij volledig ontzorgt. Wij hebben een brede expertise in het aansturen van leveranciers en het integreren van technieken, koppelvlakken en IT. En we zijn je strategische partner, waarbij data de leidraad van het gesprek is.

Wil je meer weten over hoe we het ketenbeheer van jou informatiestromen uitvoeren of ben je op zoek naar een strategische partner voor je mobiliteitsvraagstukken? Neem dan contact met ons op.

Mobility solutions keten
Relevante links