Dit is Ariënne Trenidad: Accountmanager voor klanten en vendoren

Ariënne Trenidad: Salesmanager voor klanten en leveranciers
Flowerbed groeit. Daarom waren we op zoek naar een versterking van ons sales team. Omdat Flowerbed waarde hecht aan een langetermijn relatie met haar klanten, zochten wij een echt ‘mensen-mens’, die het klappen van de zweep kent binnen de ICT sector. We hebben haar gevonden: Ariënne Trenidad is sinds 1 juli bij ons in dienst en we stellen haar graag aan je voor. Het is iemand die van nature een drive heeft en altijd ergens voor gaat. Duiken, fitness en deelname aan het WK bodybuilding onderstrepen haar energie, doorzettingsvermogen en sportiviteit.

Een veelzijdige salesrol

Accountmanager zijn bij Flowerbed betekent voor Ariënne het zelf verantwoordelijk zijn voor sales (accountmanagement). Maar ook is ze het commerciële aanspreekpunt van onze vendoren, zoals Fortinet, Trend Micro, Barracuda, Tenable, Microsoft, Amazon en Cisco waar we onze oplossingen voor klanten bij afnemen.

Waarom zij haar energie graag voor klanten inzet?

Ariënne zegt daar het volgende over: “Ik heb een aantal jaren bij Trend Micro gewerkt en gaf daar als accountmanager onder andere adviezen om een hoger ICT security niveau te bereiken. De reden dat ik bij Flowerbed ben gaan werken heeft vooral met nog veelzijdiger klantcontact te maken en het oplossen van nog meer klantuitdagingen. Werken bij een partner gaat over meedenken, vertrouwen winnen en langdurige relaties aangaan op allerlei gebied. Denk daarbij aan zaken zoals migraties naar de cloud, adviseren over security en compliancy en werkplekinrichtingen. Bovendien voelde de relatie met Flowerbed altijd al heel persoonlijk en plezierig. Werken bij een partner is voor mij essentieel anders dan bij een vendor. Het betekent echt tijd kunnen besteden aan diverse soorten klanten, samen met een team van ervaren specialisten waar je altijd op kunt terugvallen. Het beheersen van  informatie- of communicatiestromen, gedegen cloud-, security- en compliancy adviezen, mobiliteit, vraagstukken rondom data en niet te vergeten werkplekinrichting. Kortom, in deze rol kan ik m’n energie ten volste voor klanten inzetten. Stilzitten past niet bij mij.”


Aanspreekpunt voor leveranciers

Interessant is dat Ariënne dus ook het speelveld bij vendoren kent. “Ik begrijp de relatie tussen een partner en vendoren en de onderlinge belangen die er spelen. Wat ik bijvoorbeeld zelf als vendor niet fijn vond neem ik mee om het, indien nodig, aan te pakken, te veranderen en te verbeteren. Uiteindelijk gaat succesvol partnership altijd om goede samenwerkingen, maar vooral om het realiseren van de beste oplossingen voor onze klanten. Proactief elkaar ondersteunen, onder andere met kennis en advies, vind ik belangrijk om samen snel op klantvragen te kunnen reageren. Het netwerk dat ik al heb opgebouwd speelt daar een belangrijke rol bij. Daarbij vind ik het mooi dat Flowerbed ook eigenwijs durft te zijn om het beste voor klanten naar boven te halen.”

Ook kennismaken met Ariënne?

Dat kan. Ze staat bekend als een doortastende vragenstelster, omdat ze je echt wilt leren kennen. Wat zijn jouw actuele uitdagingen, wat speelt er nog meer, hoe kunnen we de onderlinge relatie verbeteren, hoe ziet jouw roadmap eruit? Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die, zowel klanten als vendoren, van haar kunnen verwachten.

E-mail: arienne.trenidad@flowerbed.nl, klik hier om met haar via LinkedIn te connecten of gebruik ons contactformulier om een vraag achter te laten.

Relevante links