Eerste hulp bij digitaal versnellen…herken jij dit ook?

Eerste hulp bij digitaal versnellen…herken jij dit ook?
In de praktijk ervaren we dat veel organisaties het tempo van de digitale versnelling niet meer kunnen bijhouden. Toch willen zij een voorsprong behouden op de concurrentie. En wat doe je dan? We helpen graag om deze ‘spagaat’ tegen te gaan, maar laten we eerst eens kijken naar een aantal uitdagingen waar extra hulp bij nodig kan zijn.

De herleidbaarheid van gegevens

Binnen bedrijven worden steeds meer systemen en applicaties gebruikt. Maar werken ze ook allemaal goed voor je? Als het gaat om data dan zijn er vaak hindernissen te nemen. Een scenario wat we in de praktijk waarnemen: als je kijkt naar rapportages van financiële afdelingen dan bestaan er nog steeds veel verschillende, complexe Excel-sheets. Iemand die ze gemaakt heeft, doet dat op zijn eigen manier. Het is een rapportage die boordevol zit met crosslinks naar allerlei systemen in de organisatie. Wat voor problemen dat oplevert? Ze zijn niet uniform wat kan zorgen voor misverstanden, maar ook de crosslinks kunnen niet werken of niet meer actueel zijn. De data herleiden die je nodig hebt wordt daarmee uiterst uitdagend. Het betekent vaak handwerk en kan moeizame gesprekken met auditors opleveren. Dat brengt ons gelijk op het volgende: 

Steeds meer wet- en regelgeving

Op 25 mei 2018 werd de AVG-wetgeving ingevoerd (privacywetgeving) en vanaf 2024 moeten bedrijven gaan rapporteren over het duurzaamheidsbeleid en bijbehorende prestaties: je moet kunnen aantonen welke maatregelen je neemt voor mens en milieu (de CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive). Het zijn slechts twee voorbeelden die je als ondernemer afhouden van je dagelijkse werkzaamheden.  Een kritische vraag: weet je zeker dat de inrichting van jouw IT omgeving volledig ‘compliance proof’ is? 

Security Issues

Als je digitaal wilt versnellen, dan kan dat alleen in een veilige omgeving. De uitdaging is dat daar steeds meer kennis en expertise voor nodig is: cybercriminelen worden steeds slimmer. Maar hoe realiseer je dat? Veel organisaties vinden daar helaas geen antwoord op, bijvoorbeeld omdat er vergrijzing optreedt op de IT afdeling (mensen die niet zijn opgegroeid met moderne cloudtechnieken of waar de technologische veranderingen te snel voor gaan), maar ook omdat er sprake is van arbeidskrapte en de juiste security specialist niet te vinden is. 

Overweldigd worden door technologische veranderingen

Wat is bijvoorbeeld de impact van AI, artificiële intelligentie, op jouw bedrijfsvoering? Daar maken veel ondernemers zich op dit moment zorgen over. ChatGPT is daar een bekend voorbeeld van, maar wij hebben besloten om technologische veranderingen altijd te omarmen. Omdat chatbots tegenwoordig dialogen kunnen voeren met gebruikers kan deze inhoud een enorme bijdrage leveren aan eigen databronnen. Hoe we dat doen, leggen we graag persoonlijk aan je uit. 

Onze eerste hulp bij digitaal versnellen

Slimme correlaties leggen tussen data vanuit verschillende bronnen waardoor je efficiënter samenwerkt, ervoor zorgen dat onze klanten voldoen aan wet- en regelgeving, snelle manieren bieden om te reageren op zowel cyberdreigingen als incidenten en met voorbeelden laten zien welke voordelen nieuwe technologie oplevert.  

Dat is waar we onze ‘eerste hulp’ voor aanbieden.


Eerste hulp bij digitaal versnellen…herken jij dit ook?
Relevante links