Groei & innovatie… of heeft je IT-afdeling een remmende achterstand?

Groei & innovatie…of heeft je IT-afdeling een remmende achterstand?
De organisatie laten groeien door te zorgen voor een modern en werkbaar IT-landschap, bij voorkeur tegen gelijkwaardige of lagere kosten. Dat is, onder andere vanwege de hoge inflatie, een uitdagende opdracht voor veel IT-afdelingen. Maar het is niet alleen het beschikbare gestelde geld wat groei en innovatie kan tegenhouden…

Remmende factoren

Een voorsprong houden op concurrenten, bijvoorbeeld op het gebied van digitale veiligheid, samenwerken, connectiviteit, compliance en het borgen van kennis, is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Dit zijn een paar remmende factoren die je mogelijk zelf zult herkennen als je CIO of IT-manager bent:

  • Er is te weinig capaciteit en/of toegang tot gespecialiseerde expertise.
  • De technologische ontwikkelingen zijn niet meer bij te houden.
  • Er wordt teveel naar binnen gekeken, zonder te weten wat concurrenten doen of klanten van je verwachten.
  • Verandering wordt onvoldoende omarmt door het management. De urgentie wordt niet gevoeld: “het gaat al jaren goed zo, dus…”
  • De tijd ontbreekt voor groei en innovatie: veel onderwerpen zoals security, data en compliance zijn additioneel bovenop de huidige werkdruk die bijvoorbeeld ontstaan is door het faciliteren van hybride werken voor medewerkers.

Wat kun je doen om wel te groeien en te innoveren?

Allereerst is er een IT strategie nodig: een voor iedereen duidelijk plan, vaak opgesteld voor meerdere jaren. Daarbij is ook overtuigingskracht nodig om iedereen op te lijnen en commitment te krijgen. Vervolgens zullen er concrete acties benoemd moeten worden die meetbaar zijn (als objectieve data) ten opzichte van de vastgestelde doelen. Dat de techniek er tegenwoordig gewoon is om te groeien en te innoveren is daarbij een geruststellende gedachte.

Van remmende achterstand naar een flitsende voorsprong

Heb je hulp nodig bij het bouwen van je IT-strategie of kun je extra capaciteit gebruiken? Neem dan contact met ons op. Onze consultants hebben elk hun specialiteit in Security, Networking, Cloud en Data Analytics. Zij zijn jouw partner en zullen er alles aan doen om jouw organisatie te laten groeien. Lees desgewenst ook wat onze referenties daarover vertellen.

Groei & innovatie…of heeft je IT-afdeling een remmende achterstand?
Relevante links