“Ik ben een bouwer”

“Het sociale stuk is net zo belangrijk als het technische stuk als je met klanten spreekt. En ik houd echt van het contact met klanten. Ik wil ze helpen, maar ik wil ook een goed gesprek hebben,” legt Marc van Ederen uit. Marc is sinds juni bij Flowerbed in dienst om onze Managed Services naar een hoger platform te trekken. Graag stellen we Marc voor.
Marc zit al sinds 1996 ‘in de ICT’, zowel op het gebied van beheer als van ontwikkeling. “Door de jaren heen heb ik voor verschillende instellingen en bedrijven gewerkt en nieuwe dingen kunnen ontwikkelen. Zo ben ik in 2001 bij Alex Beleggersbank aan de slag gegaan. Daar heb ik onder meer meegewerkt aan het voice-response systeem dat de bank gebruikte, eerst via de telefoon en later als internetdienst.” Daarna is Marc in de detachering gegaan en in 2008 startte hij zijn eigen bedrijf in ICT-diensterverlening: Jongens van Beheer. “In 2017 zijn we onderdeel van SLTN geworden. Dat gaat heel goed, maar voor mij was het tijd voor iets nieuws.”
Brandjes voorkomen
“We waren vooral bezig met het uitbouwen van wat we al deden. Maar ik wil graag iets nieuws bouwen. Daar kan ik al mijn energie en kennis in kwijt.” Volgens Marc is structuur een van de belangrijkste zaken. “Een goede structuur stelt je in staat om problemen voor te blijven. Ik wil namelijk geen brandweerman zijn die constant brandjes blust. Ik wil de branden voorkomen. Dat doe je met een goed team dat gestructureerd is en de zaken goed monitort. Dat is waar ik me mee bezig ga houden.” IT-beheer kost veel tijd en mankracht, iets wat niet alle bedrijven hebben. Dat zien we ook bij onze klanten, of ze nu groot of klein zijn. “De grootte van een bedrijf maakt niet uit, een IT-infrastructuur is in de basis hetzelfde. Het grootste verschil zit hem waarschijnlijk in het contact en hoe snel je kunt handelen. Bij kleinere bedrijven is dat vaak toch directer. Maar dat verschil maakt het werk juist ook weer leuk.”
Infrastructuur beheren en onderhouden
Door het succes van onze Managed Services en de groei van de organisatie zijn wij blij met de komst van Marc die onze Managed Services en het team verder gaat uitbouwen. Want ook wij krijgen vaker de vraag of we klanten op deze manier kunnen ondersteunen. Niet alleen door ervoor te zorgen dat ze de vangrails hebben, maar daarna ook de vangrails – en de hele infrastructuur – te onderhouden. Met Marc hebben we iemand erbij gekregen die de kennis en ervaring heeft om ons daarbij te helpen. “Dat wil niet zeggen dat ik het wiel opnieuw wil uitvinden. Ik wil bouwen op wat er al is en het nog beter maken.”

Wil je meer weten over onze Managed Services? Neem een kijkje op onze pagina, of stuur een bericht.
Relevante links