Jouw data betekenis geven

Jouw data inzichtelijk en visueel met Splunk
Data geeft je inzicht en met inzicht kun je efficiëntie creëren. In een wereld waar data alomtegenwoordig is, moet dat dus geen probleem zijn. Maar als je met zo veel data en veel verschillende datastromen werkt, is het makkelijk om het overzicht – en dus het inzicht – kwijt te raken. We helpen je om je data inzichtelijk te maken, zodat jij de juiste analyse kunt maken.

Zeker in het openbaar vervoer is data ontzettend belangrijk. En niet alleen realtime data, zodat reizigers goede en actuele reisinformatie ontvangen. Kwalitatieve data wordt meer en meer ingezet om de exploitatie te optimaliseren: op welke lijnen kunnen we winst maken, hoe kunnen we ons materieel zo rendabel mogelijk inzetten? De data hiervoor is voorhanden.

Visualisatie

Vanuit onze ervaring als partner voor openbaar vervoersbedrijven, weten we hoe belangrijk het is om data uit al die verschillende datastromen inzichtelijk te maken; de data een betekenis te geven en in relatie tot elkaar kunnen zetten. Alleen zo kun je diepgaande analyses maken, die helpen bij het maken van de businesscase. Een van de manieren die we daar voor gebruiken, is datavisualisatie. Want dat is volgens ons de beste manier om de data van bijvoorbeeld 2 miljoen haltepassages inzichtelijk weer te geven. Het helpt om profielen te creëren. Kijken we bijvoorbeeld naar een individuele rit van een tram op lijn 12, dan kunnen we snel weergeven of de rit goed was (groen) of niet (rood). Door dezelfde visualisatie kunnen we ook de gehele lijn bekijken: is de lijn rendabel (groen) of niet (rood). En dan kunnen we ook de vraag stellen, waardoor is een lijn of een rit niet goed? Is er iets structureels aan de hand, zijn er technische problemen of komt het door invloed van buitenaf?

Van data naar duidelijkheid

Een van de oplossingen die we hiervoor inzetten, is Splunk. Dit is bij uitstek geschikt om data uit verschillende stromen bij elkaar te brengen, te structureren en te visualiseren. Of het nu gestructureerd of ongestructureerd is, realtime gestreamd of historische data is, Splunk kan alle op tekst gebaseerde gegevens opnemen zonder dat je de data moet organiseren. Dat maakt het mogelijk om in te zoomen maar ook om de data te doorzoeken. Door geavanceerd AI en Machine Learning helpt Splunk je bruikbare inzichten te krijgen op het gebied van beveiliging, IT, DevOps en meer.

Als Certified Consultant bieden we Splunk-as-a-Service aan, zowel on-premise als in hybride of cloudoplossing. We kijken hoe je Splunk het beste kan inzetten en hoe we de implementatie optimaal laten verlopen. Daarnaast kennen we onze weg binnen het openbaar vervoer, dus zijn onze Data Analytics specialisten er ook om advies te geven, niet alleen over technische zaken als bundels en licenties, maar ook over operationele zaken en de mogelijkheden die Splunk allemaal biedt.

Wil je weten wat er met Splunk allemaal mogelijk is? Check dan de live-demo op onze website. Maar natuurlijk kun je ook contact opnemen.

Jouw data inzichtelijk en visueel met Splunk
Relevante links