Stap voor stap de security uitgebreid

Over de klant

“Wij zijn de zorgspecialist voor meer dan 1400 cliënten en hun familieleden in de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde. Onze medewerkers en vrijwilligers zorgen er dagelijks voor dat senioren zo lang mogelijk kunnen leven op de manier waarop zij dat willen,” legt Hoofd Automatisering Harko Aris uit. “Niemand wil afhankelijk worden van zorg. Het liefst worden we allemaal gezond oud. Maar er kan een tijd komen dat je hulp nodig hebt. Dan is Coloriet er om te helpen. Dat doen we door middel van thuishulp, thuiszorg, wijkverpleging, woonzorgcentra en ons behandelcentrum. Ook beschikken we over meerdere accommodaties waar mensen indien nodig tijdelijk kunnen verblijven. Onze ruim 1200 medewerkers en 600 vrijwilligers werken dus zowel in een vaste omgeving, als op locatie. Waar ze ook werken, ze moeten toegang hebben tot de gegevens van de cliënten. Dit zijn gevoelige gegevens die dus zo goed mogelijk beveiligd moeten worden.”

Het probleem

“Net als elke andere zorgaanbieder, krijgen ook wij steeds meer te maken met digitale systemen, meer data en cliëntgegevens, en werken op locatie. Dan moet je een ICT -infrastructuur hebben die daarvoor gereed is. Een van de belangrijke zaken daarbij is security. Dus hebben we op een gegeven moment onze ICT-security onder de loep laten nemen. Hoewel deze goed was, gaven experts aan dat er op sommige plekken meer gedaan kon worden. Want de dreigingen worden steeds complexer. We hebben het bij een andere zorgaanbieder gezien; die werden overvallen door een virus. Dat wil je gewoon niet,” zegt Aris resoluut. “Dus zijn we op zoek gegaan naar een security-specialist die ons kon helpen om onze systemen nog beter te beveiligen. Zo zijn we bij Flowerbed terecht gekomen. Samen met hen hebben we gekeken wat de beste oplossing bij onze systemen en werkwijzen pasten. Daaruit bleek dat een migratie van onze security-omgeving naar de Cloud het beste paste.”

Als er een probleem of storing is, staat Flowerbed Engineering ook direct klaar om een oplossing te vinden

Hoofd Automatisering

Harko Aris profielfoto

Onze oplossing

“Wij hebben gekozen om de overstap te maken naar een oplossing op basis van Trend Micro. Een van de voordelen hiervan is onder meer dat alles in één oplossing zit. In onze oude omgeving hadden we met meerdere leveranciers te maken. Dat betekende verschillende licenties en verschillende upgrade-schema’s. Dat is nu verleden tijd,” vervolgt Aris. “We wilden rustig aan beginnen, zodat iedereen aan de nieuwe omgeving kon wennen. Stap voor stap hebben we de nieuwe security-omgeving geïmplementeerd. Dat was echt een bewuste keuze. Want ook de devices die onze mensen gebruiken, moeten worden aangepast. Daar moeten ze dan wel mee kunnen werken. Gelukkig begreep Flowerbed dat heel goed. Dat zorgde voor een hele fijne samenwerking. Ook het feit dat Flowerbed snel schakelt, heeft enorm geholpen. Na een bepaalde update van de virussoftware, merkten we dat onze systemen extra belast werd. Flowerbed heeft dat meteen opgepakt, zodat het uiteindelijk weinig hinder heeft opgeleverd.”

Het behaalde resultaat

“We hebben nu een security-omgeving die past bij Coloriet. Vernieuwen zit ons namelijk in ons bloed. Onze medewerkers werken volgens de nieuwste inzichten en zoeken voortdurend naar oplossingen, om de beste zorg te kunnen bieden,” zegt Aris. “Dan moet je ook een ICT-infrastructuur hebben die daarbij aansluit. Met de beste security. Flowerbed heeft dat mede mogelijk gemaakt. De samenwerking was erg goed. Zowel hun advies en inzicht hebben ons geholpen, maar ook hun toewijding om het project binnen de gestelde tijd af te ronden. En als er een probleem of storing is, staan ze ook direct klaar om een oplossing te vinden. Net als wij.”