Security gebaseerd op best practices

Over de klant

“Wij werken met en verwerken gevoelige data voor lokale overheden. Voor ons is ‘security by design’ ontzettend belangrijk. Juist dat is de kracht van Flowerbed Engineering; zij weten wat werkt en zorgen ervoor dat wij op een veilige manier kunnen werken,” vertelt Erwin van Leiden, Afdelingsmanager ICT van Syntrophos. Syntrophos is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. “Voor deze gemeenten verzorgen wij alle ICT oplossingen, zowel werkplekken als een ICT omgeving waar meerdere applicaties van de gemeenten op draaien,” legt Van Leiden uit. Dat houdt onder meer in dat het team van Syntrophos support levert voor de ruim 1850 (digitale) werkplekken en het beheer van onder meer twee datacenters uitvoert, waarop meer dan 80 procent van alle applicaties draaien. “Daarnaast verzorgen we een belangrijke taak op het gebied van geo-diensten. Alle geodata die verzameld wordt – onder meer uit luchtfoto’s, landmetingen en dergelijke – beheren wij ook. Dit is vaak gevoelige data waarop gemeentelijk beleid gevormd wordt. Niets is dus zo belangrijk als het goed beveiligen hiervan.”

Het probleem

Security by Design Twee jaar geleden stapte Syntrophos over op de security-oplossingen van Trend Micro. “We werkten met verschillende oplossingen van verschillende aanbieders. Dat werd te onoverzichtelijk, dus zuchten we naar een oplossing die in één interface te beheren was. Dat was voor ons Trend Micro. Daarvoor zochten we een partner die ons kon helpen met de migratie. Dan ga je met mensen praten en die raadden ons Flowerbed aan. En dat was inderdaad een goede aanbeveling,” lacht Van Leiden. “Als gezegd, beveiliging is heel belangrijk. Standaardoplossingen werken niet altijd. Wij zijn afhankelijk van security by design. En dat is iets waar Flowerbed veel over weet. We moesten bijvoorbeeld een nieuw securitybeleid hebben. Omdat Flowerbed hier veel ervaring mee heeft, weten ze wat de best practices zijn. Dat zorgde voor duidelijke kaders waarin wij ons werk kunnen doen.”

Wij werken met en verwerken gevoelige data voor lokale overheden. Voor ons is ‘security by design’ ontzettend belangrijk. Juist dat is de kracht van Flowerbed (voorheen DITP); zij weten wat werkt en zorgen ervoor dat wij op een veilige manier kunnen werken.

Afdelingsmanager ICT

Syntrophos Erwin van Leiden

Onze oplossing

Hechte samenwerking Wat volgde, was de implementatie van de oplossing en het beleid. “Het traject heeft wat langer geduurd dan we hadden gedacht. Dat kwam onder meer omdat onze ambities aan de hoge kant waren,” bekent Van Leiden. “Gelukkig kunnen we heel goed overleggen en samenwerken met Flowerbed. Dus kwamen we snel tot de nodige oplossingen.” Die samenwerking werd ook gevoeld door de rest van het team van Syntrophos. “Je merkt echt dat ze expert zijn op dit gebied: ze weten waar ze over praten en zijn goed op de hoogte. Ook wat voor ons belangrijk is,” zegt ICT specialist Matthew Upton. Hij werkte tijdens het project veel met onze mensen. “Als we vragen hadden of wilden sparren, dan verliep dat altijd heel goed. Maar ook nu is hun support erg goed en snel.”

Het behaalde resultaat

Meer dan support alleen Syntrophos heeft onlangs ook een supportovereenkomst gesloten. “Het is toch fijner om in het Nederlands je probleem te uitleggen dan in het Engels, wat nodig is als je zelf met Trend Micro schakelt,” zegt Van Leiden. “Als het echt nodig is, zorgt Flowerbed dat een storing sneller wordt opgepakt, omdat ze als Gold Partner sneller kunnen schakelen. Maar wat voor ons de echte meerwaarde is, is dat Flowerbed ook inhoudelijk met ons meedenkt en proactief is als het om advies gaat. Ze zien wat belangrijk is, en helpen ons op die manier om niet alleen de boel draaiende te houden, maar ook beter en veiliger te maken.